Wordenskjolds Ølklub

Kære alle

Hermed en lidt lang mail med bl.a. udmeldingen om, at vi indtil videre fortsætter smagningerne i Wordenskjolds Ølklub. Samtidig er der også præsentation af 4 nye smagninger siden sidste nyhedsbrev.

Situationen omkring Coronavirusset har ændret vores hverdag. Få tager på arbejde, ingen store forsamlinger osv. Vi skal alle tage ansvar og gøre vores bedste for at begrænse spredningen af Corona.

I familien havde vi set frem til lørdag d. 14. marts i lang tid, fordi der skulle være bryllup. Men Københavns Kommune aflyste desværre, men forståeligt, torsdag. Heldigvis lykkedes det at finde en præst, som ville forestå vielsen. Så den nærmeste familie var samlet i Eliaskirken lørdag kl. 12.00. Præcis samme tid som landets grænser lukkede. En utrolig flot og intim ceremoni gjorde, at brudeparret alligevel blev gift. Festen blev aflyst, men de blev gift, og det var det vigtigste. Jeg vil godt sende en stor tak til William Salicath, som åbnede sin kirke for familien, så de unge mennesker på trods af alle odds blev viet. En lille lyspunkt i en svær hverdag.

I Wordenskjolds Ølklub fortsætter smagningerne. Vi er ikke så mange, men alle smagninger vil så længe nedlukningen af Danmark fortsætter ske under andre omstændigheder. Kælderen er lukket, da vi vil sidde alt for tæt i forhold til anbefalinger. Smagningerne vil i stedet blive afholdt i stuen, som i "gamle" dage, hvor vi kan sidde med god afstand til hinanden. Derudover vil chips blive portionsanrettet, så vi også her forsøger at sænke risikoen for smittespredning.

Hvis der er nogen, som er i hjemmekarantæne, skal de selvfølgelig ikke komme. Er der nogen, som ikke er trygge ved at komme til smagning, så skriv til mig. Så finder vi ud af det.

Og er man det mindste syg eller sløj, så forventer jeg, at man selv kan finde ud af at melde afbud. Og kan man ikke det, så vil jeg tillade mig at afvise folk ved døren.

Men vi skal fortsætte med at drikke det gode øl også under krisen. Så selvom det sker under ændrede omstændigheder, så skal I ikke snydes for nye og spændende smagninger.

Siden sidste nyhedsbrev er det blevet muligt at tilmelde sig følgende 4 nye smagninger: 

Alefarm Brewing smagning

Et af de mest spændende danske bryggerier, der er startet de sidste 5 år, er Alefarm Brewing, som har slået sit navn fast på at lave rigtig gode humlede øl. Jeg var forbi Kasper og Co. i Greve og købte 12 forskellige øl, som vi skal smage lørdag d. 28. marts kl. 14.00. Der er 9 forskellige humlede øl, og så 3 andre typer, bare for at bevise, at Alefarm ikke kun er humle.

Prisen er 300 kr. Der er kun 8 pladser, så det er med at være hurtig til at tilmelde sig.

Tilmelding: https://www.wordenskjold.eu/events/alefarm-smagning/

Dr. No smagning

Et ambitiøst projekt ser dagens lys. Det er planen, at vi i løbet af de næste år skal se alle James Bond film og smage øl fra de lande, som James Bond besøger. Det kan være en udfordring, da det ikke er i alle film, at James Bond besøger så mange lande, så for at I ikke skal tørste under filmen, så vil der også blive fundet øl fra lande, som har relation til den enkelte film. Da det kun er tilladt at vise film for familie og venner, vil det ikke være muligt at invitere gæster til disse smagninger.

Den første film er Dr. No. Den skal vi se fredag d. 17. april, og afhængig af situationen om Corona, så kan det være, at vi starter med noget mad.

Prisen er endnu ikke fastsat.Der er pt. 4 ledige pladser til smagningen.

Tilmelding: https://www.wordenskjold.eu/events/dr-no/

3 Fonteinen Showcase

Et af de belgiske bryggerier, som laver syrlige øl af særdeles høj kvalitet, er 3 Fonteinen. Derfor skal vi se noget af det som 3 Fonteinen kan præstere. Vi skal dels smage noget af det nye, som de lige har frigivet, dels har jeg fundet nogle af de flasker fra kælderen, så vi har noget at sammenligne med. Vi skal i alt smage 10 forskellige øl eller årgange. Det bliver den hidtil dyreste smagning i Wordenskjolds Ølklub. Smagningen ligger lørdag d. 20. juni kl. 14.00.

 Prisen er 550 kr. Og der er 12 pladser.

Tilmelding: https://www.wordenskjold.eu/events/3-fonteinen-showcase/

Frisk IPA smagning

Der er flere danske bryggerier, som jævnligt frigiver friske humlede øl. Det skal vi også prøve at smage i Wordenskjolds Ølklub. Derfor vil jeg i ugerne op til smagningen kigge efter hvad der bliver frigivet af spændende ting. Forhåbentlig skal vi også smage et par flyfriske udenlandske øl. Fordi programmet endnu ikke er fastlagt, så er der heller ikke en pris. Den kendes først tæt på datoen for smagningen, som er lørdag d. 27. juni 2020 kl. 14.00.

Prisen er endnu ikke fastsat. Der er pt. 8 ledige pladser til smagningen.

Tilmelding: https://www.wordenskjold.eu/events/friskipa/

Og til sidst en liste over de øvrige smagninger, hvor der stadig er ledige pladser:

  • 4. april 2020 - Gik du glip af BXLBeerFest 2019 - 2 pladser
  • 25. april 2020 - Hvad Hermans lagersalg gemte på 1 - 2 pladser
  • 2. maj 2020 - Hvad Hermans lagersalg gemte på 2 - 4 pladser

Jeg er nødt til at tage forbehold for ændringer i forhold til anbefalinger fra myndighederne. I tilfælde af aflysninger, så vil hver enkelt tilmeldt blive kontaktet direkte.

Husk, at tilmelding til eventen på Facebook ikke tæller som en tilmelding til ølsmagningen. Du bedes indbetale beløbet for smagningen hurtigst muligt efter tilmeldingen.

Jeg håber, at vi ses til en af smagningerne.

Mange ølhilsner

Claus Jacob Wordenskjold

Wordenskjolds Ølklub
Bøllingsvej 16, 4100 Ringsted
Facebook
 
To change your subscription, click here.