Wordenskjolds Ølklub
Wordenskjolds Ølklub afholder ølsmagninger, primært i Ringsted.

View this email online

Kære allesammen

Rigtig godt nytår!

Et langt 2020 er endelig slut. Corona satte sit tydelige præg på året for os alle sammen. Pandemien satte selvfølgelig også sit præg på hele ølverdenen og ølsmagningerne i Wordenskjolds Ølklub. Først blev de aflyst. Så blev de planlagt igen. Og så blev nogle af dem aflyst igen.

Alligevel kan jeg se tilbage på et år, hvor jeg afholdt flere smagninger end nogensinde før. Deriblandt er der blevet afholdt 14 online smagninger, hvor de 5 er blevet holdt sammen med Det Lille Bryggeri, som jo fuldt fortjent er blevet kåret til Årets Danske Bryggeri 2020 af Danske Ølentusiasters medlemmer. Næsten 30% stemte på Det Lille Bryggeri. Og så med Penyllan på en flot 2. plads. Imponerende at et bryggeri, der udelukkende laver syrlige øl kan opnå så flot en placering. Det vidner for mig om, at Danske Ølentusiaster er andet og mere end avancerede pilsnerdrikkere. Uden at der er noget galt med at være det. Vi befinder os alle sammen på en ølrejse, hvor nogen er kommet længere end andre. Og tempoet på rejsen er også forskelligt. Så det er dejligt, at der er godt øl til os alle.

I Wordenskjolds Ølklub blev det i 2020 til hele 45 smagninger, hvor 322 øl fra 146 forskellige bryggerier blev præsenteret. Heraf var det en øl fra Det Lille Bryggeri hele 48 gange. Og 137 af dem var danske øl, med Belgien (54), USA (43), Tyskland (15) og Portugal (11) på de næste pladser. De mørke og stærke øltyper var mest repræsenteret ved 46 Imperial Stout og næsten lige så mange mørke stærke belgiske ales (quads) og Barley Wine på 3. pladsen. Men andelen af syrlige øl er steget markant. I alt 46 syrlige øl af forskellige typer blev det til.

I 2021 kan vi forhåbentlig se frem til at mødes ved fysiske smagninger igen. Eksperternes vurdering er, at vi får mere normale tilstande fra starten af april. Jeg håber, at vi kan mødes fysisk, op til 10, en gang i februar. Da vi endnu ikke kan mødes fysisk, har jeg slået årets første online smagning op. I stedet for en fysisk porter/stout smagning, som plejer at ligge midt i januar, bliver det til en mørk og stærk smagning, som bliver afholdt d. 16. januar kl 14.00. Her skal vi smage øl fra Siren, Ægir og Kasteel. I skrivende stund er der 6 smagepakker tilbage. Tilmelding kan ske på https://www.wordenskjold.eu/events/moerkt-og-staerkt-online/

Jeg forventer at slå smagninger op løbende. Inklusive dem der blev aflyst i 2020. Forhåbentlig kan den årlige Barley Wine smagning afholdes lørdag d. 6. februar. Når den bliver slået op, så kommer der et nyt nyhedsbrev ud.

Er man medlem af Danske Ølentusiaster og har man lyst til at smage mere øl, hvor jeg afholder smagninger, så er der endnu en mulighed i løbet af januar:

Fredag d. 29. januar kl. 19: Belgisk ølsmagning i samarbejde med Danske Ølentusiaster – Lokalafdeling Slagelse: https://www.facebook.com/events/147861720226494

Jeg håber, at vi ses til en eller flere smagninger i løbet af 2021, hvor vi forhåbentlig også kan komme i kælderen igen.

De bedste ølhilsner med ønsket om et godt 2021!

Claus Jacob Wordenskjold

Wordenskjolds Ølklub
Bøllingsvej 16, 4100 Ringsted
Facebook
 
To change your subscription, click here.